Huset – Boende i Björnrike, Vemdalen

Se bilder från huset

Stora Björn
Huset är ritat av arkitekt Mats Fahlander och byggt i handbilat, hundraårigt
fulltimmer ifrån Estland. Uppdraget bestod i att ta fram ett boende för den större familjen/sällskapet på fjällsemester. Huset har en yta av ca 220 kvm samt
4 separerade sovloft om vardera ca 5 kvm/st. Totalt 240 kvm.

Var ligger Stora Björn ?
Stora Björn är beläget i det nybyggda området Björnterrassen, nära Björnvallens
barnlift. Ski out/ski in-läge och fri utsikt mot Sonfjället och fjällvärlden.
Återvändsgata, fyra bilplatser på tomten med bilvärmaruttag för 2 bilar. Två restauranger inom promenadavstånd, ca 5 minuter samt ytterligare tre restauranger i området.

Hur är rummen fördelade och hur många får plats ?

I Stora Björn finns väl tilltagna gemensamhetsutrymmen med stort allrum och matsal på överplanet och ytterligare ett allrum med pentry på entréplanet med Tv och playstation.

Det finns en relaxadelning på entréplanet med nedgjuten uppvärmd bubbelpool samt stor bastu med plats för hela sällskapet. Relax och bastu har utsikt mot Sonfjället och fjällvärlden.

2 st badrum med dusch, ett på vardera planet. I hallen finns smart förvaring med dubbla torkskåp samt tvättmaskin och torktumlare. Kläd och pjäxförvaring.

Välutrustat arbetskök på överplanet med kyl/frys ismaskin, varmluftsugn och micro samt induktionshäll. Rejält med köksinventarier. Stort matsalsbord för upp till 14 personer på öpl samt ett matbord med 4 personer på epl.

Stora Björn har 5 st dubbelrum (3 på övre plan, 2 på nedre plan) med 2 sängar i varje (inga våningssängar). Dessa fungerar antingen som en dubbelsäng eller separata sängar.

Utöver detta finns 4 sovloft på övre plan som nås via stege. På varje loft finns belysning, klädkrokar och en bra pocketresårmadrass med måtten 120 x 200 cm som kan nyttjas av 1 vuxen eller 2 barn.

Stora Björn har även 2 ihopfällbara barnsängar för de allra minsta. Totalt antal bäddar är 14-18 st beroende på hur platserna fördelas. 

Övrigt; 2 resesängar för barn samt 2 barnstolar finns i huset.